Tips voor het spel

π“πˆπ 𝟏
Beginnen met brandweer is een goede start. Voor elke brandweerpost gaat je meldingen limiet met 1 omhoog, hoe meer meldingen hoe meer geld! De berekening gaat als volgt: aantal brandweerposten + 1 = het maximum aantal meldingen. Vanaf circa 15 posten kan je verder gaan kijken naar ambulance en politie standplaatsen. Ziekenhuizen zijn er momenteel in het team genoeg, dus dit heeft geen prioriteit.
π“πˆπ 𝟐
Stel uitrukregels in. Hierdoor kan je extra snel voertuigen selecteren waardoor je de voertuigen niet hoeft te zoeken in de lijst. Zie afbeelding voor een voorbeeld.

π“πˆπ πŸ‘
Het team heeft een eigen teamkas. Hiervan worden gebouwen voor het team gekocht zoals ziekenhuizen of opleidingsgebouwen. Hier heeft iedereen van het team profijt van. Opleiding nodig? Vraag de team eigenaar als hij een bepaalde opleiding open wil zetten, of laat je wens weten via het forum bericht genaamd “opleidingsbehoefte”. PS: graag je donatiepercentage instellen. Dit doe je door naar “team” te gaan en door te klikken naar “teamkas”. Hier kan je vervolgens een percentage instellen.

π“πˆπ πŸ’
Kan je een inzet niet alleen af? Zet hem dan open naar het team, wij kunnen je helpen! Ook zullen er regelmatig grote inzetten door het team worden gedeeld, stuur hier altijd minstens 1 voertuig heen zodat je het geld krijgt. Dit gaat vaak om bedragen rond de 10.000 dus het is de moeite waard!

π“πˆπ πŸ“
Bij vragen kan je altijd bij je teamgenoten terecht! Je kan je vraag stellen in de game via de chat of het forum, maar ook via de Discord!

π“πˆπ πŸ”
Opleidingen zijn pas vanaf bepaalde aantallen nodig. Via de volgende link kan je de actuele schema’s met opleidingen (en wanneer benodigd) vinden: https://blog.meldkamerspel.com/kostenoverzicht/voertuigkosten/

π“πˆπ πŸ•Β 
Op de siteΒ https://blog.meldkamerspel.com/Β zijn veel handleidingen en tutorials te vinden. Heb je een vraag over een bepaald onderdeel van het spel? Dan is de kans groot dat het daar uitgelegd staat!

π“πˆπ πŸ–Β 
Bij twijfel stuur dan eerst 1 voertuig en stuur de rest later. (spel geeft aan welke voertuigen er nodig zijn voor de inzet). Dit voorkomt dat je onnodig voertuigen laat rijden die je ook bij een andere inzet nodig hebt.

π“πˆπ πŸ—
Controleer regelmatig je inzetten. Wanneer je te veel voertuigen hebt gestuurd roep ze dan op tijd terug zodat je ze opnieuw kunt inzetten en wacht niet toe de melding is afgerond.

π“πˆπ 𝟏𝟎 

Je vraagt je vast af wat de gekleurde blokjes met een cijfer van 1 t/m 7 voor de voertuignamen betekenen. Deze cijfers staan voor de voertuig statussen. Hieronder zijn alle statussen op een rij weergegeven:

π“πˆπ 𝟏𝟏
Er zijn een aantal sneltoetsen in het spel die handig kunnen zijn als je speelt op de computer. Hieronder is een overzicht te zien met al deze sneltoetsen:

π“πˆπ 𝟏𝟐
Wanneer je heel veel posten begint te krijgen, kost het veel tijd om voor elke standplaats de werving te starten. Dit kan sneller door dit op de volgende manier te doen:

π“πˆπ πŸπŸ‘
Hieronder is een rijtje te zien van de momenten waarop je bepaalde voertuigen moet kopen voor de brandweer.

1 Post: Weinig meldingen, maximaal 2 meldingen dus 2 brandweerwagens.
2 Post: Meer meldingen, maximaal 3 meldingen dus 3 brandweerwagens.
3 Post: Koop een Reddingsvoertuig (RV), ofwel een AutoLadder(AL) of HoogWerker(HW).
4 Post: Koop een Hulpverleningsvoertuig (HV)
5 Post: Koop een Adembeschermingsvoertuig (AB) of Haakarmbak (ABH)
6 Post: Koop een Officier van Dienst Brandweer (DA-OvD)
7 Post: Koop een Slangenwagen (SL) of aanverwante voertuigen zoals tankwagens of haakarmbakken.
8 Post:
9 Post:
10 Post: Koop een Verkenningseenheid Brandweer (DB-VEB) en leidt een persoon daarvoor op.
11 Post: Koop een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (DA-AGS) en leidt een persoon daarvoor op.
12 Post:
13 Post: Koop een Hoofd Officier van Dienst (DA-HOD) en leidt een persoon daarvoor op.
14 Post: Koop een Commandovoertuig (CO)

π“πˆπ πŸπŸ’
Snap je iets in het spel niet helemaal? Kijk dan op https://xyrality.helpshift.com/a/mission-chief/?l=nl&p=all . Op deze site is veel gecategoriseerde informatie te vinden! Kom je er hierna nog steeds niet uit? Stel dan je vraag in het #❓vragen-en-ideeΓ«n kanaal in de Discord.

π“πˆπ πŸπŸ“
In onderstaand document kan je terugvinden hoeveel personeel er minimaal en maximaal in welk voertuig past. Kan handig zijn wanneer je personeel toe wil wijzen aan een bepaald voertuig.

π“πˆπ πŸπŸ”
Je kan het Meldkamerspel (op de computer) uitbreiden met scripts. Het meest gebruikte script is momenteel ‘LSS Manager V4’. Hiervoor moet je allereerst Tampermonkey installeren en vervolgens het script downloaden. Volg hiervoor de uitleg van V4 die hier te vinden is: https://lss-manager.de/download . Wanneer je het script hebt gedownload moet je nog weten hoe het script werkt. De makers van het script hebben hiervoor een speciale Wiki pagina aangemaakt die hier te vinden is: https://proxy.lss-manager.de/v4/docs/nl_NL/ Kom je er naar aanleiding van deze Wiki nog niet uit? Vraag het dan aan je teamleden!